CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 3 December 2012

Ball-A-Thon

Salam Sejahtera kepada anda semua,

Mesti ramai yang tertanya-tanya or nak terkata-kata kan ? tengok bola pon nak post ... heee panjang citernye sebenarnya . Tapi inilah pengalaman yang aku memang x akan pernah lupa sebab inilah pertama kali aku menonton bersama kawan yang aku kenal AGAK lama kan ? kan ? mereka anak kelahiran MRSM Kulim. ye laa segan juga kamek dibuatnya *toing!cakapserawakponboleh .. mane taksegannya kan .. budak mrsm tuhhhh.. tapi aku enjoy ! first skali sebab diorang ni mmg Chill x kira tempat smpai kl sentral pon chill lagy (untuk pengetahuan lanjut boleh behubung terus kepada Afnan ) , 2nd sebab syok tengok penyokong malaysia bersatu, yelaa 90++minit buat cheer untuk bagy semangat kat players ( ada gaya PM x ? heeee..). 3rd pulak sebab semua rancangan x menjadi , sebab train tutup.. nak dijadikan cerita pulak train hanya hantar smpai kl sentral. kalau dipendekkan pemikiran nak saja kami  tido di surau kl sentral , tapi nasib la tuhan turunkan si maru untuk tumpangkan kami di um . thanks.


lagu negaraku dialunkan , dari kiri Azizi , Najib dan Afnan

macho ark ? hee.. dari kiri Wan dan Maru(marwan)
Ratu Ultras Malaya. Dari kiri Ainani dan Azza

captured by azza

kalau gamba lawa camni mmg sah la najib yang ambilkan

aaron azizi

Afnan sebelum kemalangan

with azza n anani

selamanya Harimau Malaya , he le le ...



pesanan dari penaja : saya , muhammad najib  ingin memohon maaf jika ada yang mengguris hati tika kita bersama ,dan terima kasih karena anda , saya ke kesini . haha takde modal.. tutt tutt tutt.. 


Saturday, 18 August 2012

Happy Eid!

Firdaus , Najib dan Sofwan(kuder)
Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh, Dikesempatan ini saya Muhammad Najib Bin Ahmad Nazari dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua rakyat Malaysia dan Semua umat islam yang berda di bumi ini mahupun di marikh sekalipun. Kadang-kadang lisan tidak dijaga, kadang-kadang janji terabai, kadang-kadang hati berprasangka buruk, kadang-kadang sikap diri ini menyakitkan hati, kadang-kadang..... berape banyak kadang-kadang laaaa... haha.. oleh hal yang demikian saya ingin menyusun 10jari tangan dan 10 jari kaki ingin memohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki saya sendiri , munkin tidak cukup untuk dibandingkan dengan badan maka maafkan saya dari hujung langit hingga hujung teras dalam bumi ..

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Saya ingin ucapkan kepada semua adik abang kakak di dalam Batch34(sesma) ,warga SESMA termasuk lah Cg Rahimi, Cg Muslimah, Cg Sya , Cg Mokhtar, Cg C.W. Junaidah, Ustaz W.Lawi, Teacher Norliza dan Cg Masitah. Masih dalam ingatan bilik 319 (MAB)IIUM, dan tidak lupa mama baba nasrun nadia dan nu'man,  Group 88(claasmate) lastly, alumni 01-06 Skkgb ,alumni SESMA dan kepada yang tak dimention maaf sekali lagi saya ucapkan dan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

~najib

Wednesday, 15 August 2012

Puasa ; ' )

salam,

hari ini tugasan pertama ialah basuh kerata myVi , oleh kerana malas yang amat sangat paling dan terlalu, !! hyperbola sangat ke? hihi .. maafkan saya wahai saudara dan saudari yang cantik  CEK MEK molek.. haha macam name kuih la pulak.. ok ok.. lurus kepada titik (straight to the point). oleh kerana melayan malas ,  secara tiba tiba datang laa idea nak kereta tu kat car wash.. kalau difikirkan balik mane lebih baik ?? habis duit sebab hantar kereta kat car wash ke basuh je kereta tu?? mmg basuh je kereta tu kan.. tp nak buat mcm mane duit pulak tgh banyak , x salah kan kalau kita guna untuk kebaikan? kan? kan?  kebaikkan la SANGAT!!  baik laa derma masjid ke? bagy kat org yang lebih memerlukan ke? .. haha.. aku pon pilih laa yaang  terbaik?? nak tau ke?? yang terbaik bagy hamba ini ialah hantar kereta ke carwash.. haha.. pastu keluar la dengan harapan balik dengan kereta bersih.. smapai je kat tempat basuh kereta tu nmpk la worker yang isap "UBAT NYAMUK" atau lebih dikenali sebagai "ROKOK" , memang la nampak macam biase je kan? tp kalau  merokok di bulan pusa ni biasa ker?? xtau la pulak laki boleh uzur sampai x puasa.. heee heee,, maafkan kanda jika terasa. tapi itulah hakikat.. kalau x puasa atau x larat sekalipon atau ketagih pon tolong la hormat yang sedang beribadat.. isap rokok dalam tandas ke?? *bknnakcadangtapiadalahlebih baikbeginikan? so, terpaksa la mencari carwash lain yang pandai menghormati orang haha.. hantar je kereta tu.. terkejut, shock n syokk pon ada sebab tengok ad seorang perempuan yang sedang basuh kereta.. entah bagaimana soalan first ditanya ialah "gagah nmpk?? puasa x?? " dan dye balas puasa laa.. nak cari makan..
tengok beza nye manusia sekarang kan?? then seperti biasa kereta tu dibasuh. then bayar.. nak balik pulak masalah .. nak hujan .. kereta da basuh !!

sekejap je puasa kan?? hari ini da masuk 27 ramadhan da kalau x silap. maknenya dalam 3 atau 4 hari je lagy ramadhan akan meninggal kan kita.. teringat time kecik kecik dulu mase umur 5 , 6 tahun .. selalu minum air dalam tandas almaklum laa kecik lagi kan?? kalau 15, 16 tahun buat gitu jugak memang nak order penyepak free la tuh ??? haha lpas puas minum air  pastu keluar bilik air terus berlakon buat macam x larat nak tunjuk nya kat mama and baba yang kita ni puasa .. tp itu hanyalah kenangan je laa yang x puasa, pastu ad pulak sekali tu balik sekolah letih sangat trus minum air, pastu mama nampak trus ckap "opss lupa. sorry.." naluri seorang ibu sentiasa mngetahui isi hati anak kesayangannya "sengaja minum cakap x sengaja pulak, ni last minum air hari ni!." sebagai anak yang selalu meminta maaf ,aku ulang balik ayat td "opss lupa. sorry". Tapi ni cerita lame laa.. sekarang da 18 tahun 7bulan 7 hari daa.. xkan nak buat bende yang sama lagi kan?? Di bulan puasa ni ramai la plak amoi yang ttibe x cukup kain nak kluar rumah, pastu makan depan orang yang sedang berpuasa nie.. kalau non-muslim yang x puasa ni bole terima lagy kan?? kalau muslim?? hurm.. sndri tanggung laa.. even kubur laen2 tp sanggup ke kita tgk saudara seAGAMA dengan kita dalam keadaan jahil? -semakin banyak ujian yang kita terima semakin banyak cinta Allah kepada kita. semakin banyak nikmat yang kita dapat semakin banyak benda yang perlu kita berjaga-jaga. sekian terima kasih

Saturday, 7 April 2012

umrah

assalamualaikum and well hello there world!!

hari ini saya akan criter sdikit sbanyak tentang umrahku, ssh sbnrny nak coretkan crite kali ni sbnrny, pada mulany mmg berat utk publish dlm blog, tp untuk mnceritakan pngalaman dan yang paling penting permintaan ramai daripada readers.haha, saye n family tunaikn umrah ni x guna pakej,, yer mmg ramai yang terkejut n ad jgk ttanya nape x pakai pakej.. sbb utama mmg ar jimat kos(lau nak cri tiket murah,cri tiket flight yang byk transit), kre mcm ktrg ni gune pakej sndri arr.. yup! mmg jimat rm5000 per head.. tu anggaran kasar la..ktorg msuk melalui mekkah then bru pegy madinah..

Alhamdulillah sperti thun sblumny, ayah saya ada presentation di negara laen, n tahun ni iaitu tahun 2012, ayah menerima jmputan kerajaan saudi untuk bwat presantation di Taibah University,Madinah. hee..nak kasi pribahasa skit bole? almklumlaaa BM sllu je rndah skli lam dulu.zaman skolah..alang2 menyelup perkasam biarlah smpai ke pangkl lengan.haha gtu arr,smpai bole tpanggil utk mnjd ttamu Allah nie.. kali ni nak crite tentang btape barakahnya tanah mekah dan madinah nie..

Pertama,btul kate org kalu di tanah suci ni luahkan ape yang kita mahu luahkan.insyaallah Allah akan kabulkan on the spot. sudah mnjd kebiasaan di mekah dan madinah ktrg akan solat jenazah selepas solat fardhu,mkneny lpas solat solat fardhu tu tunggu kejap laa, sbb akan solat jenazah lak.. aq tringin sgt nak tlong angkat jenazah n bwak ke kubur, sbb nak dpt pluang free mmg ssh sbb rmai org brebut untk angkat jenazah bwak ke kubur(mne x nye, pahala sme besar dgn bukit uhud). pd suatu hary di madinah,lpas solat zohor, sperti biase aq dgn nasrun akn mnum air yang d sediakn.then, nmpk org rmai ankgt jenazah tu..then aq tlong ar angkat.dan yang paling bez skli xde org minx tukar dgn aq..alhamdulillah,Allah dgr ape yang hatyku luahkan.

Kedua, pernah skli aq terdetik dyrg brebut sgt hajarul aswad? kalau bratur kan sng..sume dpt..xpon amik nombor mcm kat bank..mula2 smpai tgk org brebut hajarul aswad, saya perasaan tu mmg ada tp kalau difikirkan balik..xyah la kowt sbb takot pape yang tjd ke..kan?tp hari smakin hary keingnn smakin memuncak sehinggalah pada suati hari selepas aq ke multazam(dktekan tmpt paling makbul doa di dlm dunia), saye bru perasan yang ayah saye ad kat blakg sya, trus dye tany najib nak hajarul aswad x? tnpa fikir panjang trus aq ke hajarul aswad..yer nak smpai tu mmg ssh,mula2 mmg ssh nak smpai, saya hampir lemas kerana dihimpit,aq hany pohon prmudahkanlah je..then ntah bagaimana,aq smpai mmg jelas dpn mata aq ad 7biji batu,then aq trus cium dgn izin Allah..

sbnrny banyak bnde nak dcritekan sbnrny.tp lau pnjg2 x tbce plak kan..haha..dpendekan criter la yerr,, sbnrny byk yang aq minx, alhamdulillah Allah telah kabulkan, dan telah byk nikmat yang telah Allah berikan ktika saya disana.speti dapat berdoa di multazam,solat fardhu d raudhah, msuk hijri ismail, rukun yamani, dan sbagainya la..even saya byk dosa n slah, Allah still trime n bagy je apa yang saye nak..
alhamdulillah.Setelah itu, saya reflect kembali, memang benar Allah mendengar setiap yg kita hajatkan. Cuma perlu sabar dan meminta. Jika apa yang dihajatkan kurang sesuai untuk kita, maka kerana itulah tidak dikabulkan.sbb Allah tahu apa yang terbaik utk kita.
it's me najib..haha botak? no komen

mne agy hencem unta , nasrun or najib?


mama n baba (cinta madinah) 

miss my longer hair.. sob3 :'(

wearing elga.. najib n nasrun



Monday, 26 March 2012

sedih!!


assalamualaikum.. jai pon tau sebut sedihh...hurm..tajuk minggu nie ialah..haha..xyah ckap pon da tau kan??mmg da ad kat title..xkan x bce plak..heee..

xde laa nk ssuaikan tajuk dgn ape yang tdkat nie laa...result spm bru nie..amcam result??haha..takot la tuuuu..heeeee..kpd yang bjaye tu..tahniah larr.. kpd yang kurang tu...hurm..nk ckap cmne eak..mungkin nie bkn maseny lagy..Allah tu maha adil.. "Result bagus bukan tanda kamu sudah berjaya menawan dunia, ia boleh jadi perangkap kepada kegagalan jika kamu terlalu sombong dan teruja..Result kurang bagus bukan tanda kamu telah terbenam ke bumi, jika racun pun boleh jadi penawar, tidak mustahil kamu boleh bangkit terbang tinggi." hee..ayt nie copy dri kwan..tp aq suke ayat ni bkn pe..even kte gagal skli pon..bkn tande kte gagal utk slmeny..agy pon..sbyk mne kte usaha sbyk tu la tuhan kasi. sbb tu ad org bwat pribahasa usaha tangga kejayaan..haha...byk ckap la plak...tp gtu arr..chill out!!..sbnrny aq ckap je lbih nie..aty masih trse..haha..abes tu nk bwat cmne agy..esok ad agy..trus je laa..lau bunuh diri..x ke tmph neraka free2..heee..ok beb!?!?!

nie ad sdikit tip2 yang boleh sy kongsi kpd sume readers yang tcinta..haha..sume tips nie tlah tbukti kberkasnn oleh muhammad najib sbb dye yang gune..dye tau laa...

1)KETAWA,GELAK N LAUGH
   heeee..slah satu cre yang tlah dguna pkai oleh sy sjak dulu lagy..mmg tbukti kebrksnn..nk tau creny? bole je nk gtau pon..sng jee..cri funny side lam tenet nie..kat you tube ke,, tgk maharaja lawak ke.. just for laugh pon bile kowt.. xpon ikut cre nanajibah najib...layan video madluthfi90 kat you tube.. bgos gak video dy..sbb klakar n ad moral la jgk..hee..cre nie bole la skit-skit mmbntu ilangkan stress tu.. "sikit-sikit lama-lama jd bukit" so, jom gelak!!!! HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA. nk pesan skit, lau nk gelak tu musty ikhlas ea..x bole bwat..or nk amik aty org yang bwat lawak..lau x suke org tu bwat lawak truskan muka masan anda n cri mnde len yang lbih klaka.. nak tau nape najib slalu je snyum nmpk cam xde maslh sbb dy pgg ayt ni "bwat nape kcewa sdgkan kte bole ktwe."

2)BLAJAR BERSYUKUR
   haha..nie ar satu agy lau nk ilang ase sedih dgn cepat dn pantas..mcm mne nak ckap ea..eden pndai bwat je..nk ajar eden x reti.hee..gnie laa..hurmmm..mcm ad musibah yang blaku...try bsykur atas ape yang blaku, mcm ad kwan accident, so kte redha la tmbh sdikit syukur sbb tuhan syg dye. bkan syukur sbb dye kne musibah hahaa..gtu laaa seadeny... mcm jgk yang dtinggl oleh RAKAN atau lbih dknali sbagai KAWAN,,tu pon kte bole syukur jgk..kita hanya mampu merancang dan tuhan yang mnntukan.. utk pngetahuan rmai, stiap yang blaku ad hikmahny..jgn nak maen kate jee...sbb sume takdir telah tertulis di LUH MAHFUS..
 
3)LUAHLAH KEPADA-NYA
   HAAAAAAAAAA... yang nie mmg femes arr lam byk2 point kan?? aq pon sme amalkan cre nie.. heee.. yelarr nak ckap pon serba x kene..nie la mnusia bila senang jee mula laa lupe tuhan sgale, tp bile kne skit je ujian?? haaaaa,pndai plak duk hadap ke kiblat mintak ampun bagai..heeee, kte hany manusia yang x pernah lepas dri ksilapan, tp ayat nie sdikit x ssuai arr..sbb mnusia nie dciptakan sebaik-baik makhluk. xde arr.juz nak ckap yang mnusia nie pada kbnyakan laaa,,bile ssh je cri tuhan..hurm..pekate lau kte solat sunat,, lau ssh sgt nak solat sunat lpas stiap solat fardhu, solat sunat hajat lpas solat isya' pon oke gak.. skrg-krgny kte ad la ingt pada tuhan jgak kan?? heee..lau ssh sgt nk bwat yag sunat pon..berzikir pon oke gak utk release tension nie..so, sme2 la kte mmpringati ea..

nah kau, ssh nak cri nie, utk sume readers yang tcinta jgk..

Terdapat satu penawar yang mujarab untuk mententeramkan hati. Firman Allah di dalam surah Ar-R’ad ayat 28, “(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah. Ketahuilah dengan zikrullah itu, tenang tenteramlah hati manusia.”

4)CECITER! CECITER! CECITER!
   hurm, nie la fungsi org dsblah,kawan baik, PEMBIMBING RAKAN SEBAYA dan yang same maksud denganny,heeee,,mksudny mungkin bole jgk crite pada org yang mmhami, baik dan yang pling pnting, bole gembirakan kite dan bole bwat kite lupe pada maslh tu,, kerana persaan sedih sukar utk dketepikan sekiranya tidak ada tempat utk m'gadu

5)CRI BENDA YANG LEBIH BAIK
   lau mcm da btul srabut dgn ape yang blaku or ad mslh yang x slsai2, ad baekny kte kluar smntare waktu utk cri ktnangan, bkn lari dri mslh, tp mungkin rehat sketika utk cri ilham?? kalau lari dri mslah ni ssh skit, sbb stiap msalh nie tidak akan slesai dgn sndriny.. lau yang kaye skit tu..pegy ar bcuty ke, bwat umrah ke, da bwat la pape yang korang suke aslkan x bersangkut paut dgn mslh kite.. xpon, bwat la hobi kte..maen rugby ke??oke jgk maen rugby, tackle sume org.ley ilang mslah trus..haha...then bile rase tng skit..bole la nk pikir balik..heee...lau mcm aq, lau aq ad msalh mmg aq tidur dulu.. then bgun tido bru pikir balik..

ksimpulanny, kalau kte prasan sbnrny kte nie sntiase dbri ujian or sntiase diuji oleh tuhan, cume kte je antara perasan atau tidak, oleh itu jgn slahkan takdir atau org yang tlibat tp fikir ape yang tlah kte lakukan smpai dberi ujian tersebut,yelaaa aq sedar aq nie pon x la berilmu mne dlm bab agame, tp lau fikir balik atas ape yang tlah aq bwat, semuany bblik pada agame jgk..hee...so, lau ad pape cdngan sile la komen, x slah kalau kit brkongsi yang tbaek, mmg banyak sbnrny cre nk buang rse sedih nie.. tp blog muhammad najib, so tip nie pon tip yang dye puny jgk.haha..ni la cre aq bak kate stacy "kita hany mahu injoy kan?"haha...

Sunday, 4 March 2012

sorry

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh everyone...




Allahamdulillah sperti dijanji kan stiap ary sabtu nk post blog.. n aryni da msuk ary ahad..dri pukul 3PM ary sabtu masih mmikirkan pe yg nk dprkatekan..dan skrg bru  dpt idea..hak3..idea ni pon sbb tdesak sgt nk post..hak3..sbnrny td ad org pakse aq sruh post..
bgni dialogny.. "salam najib, mu kte nak post blog stiap ary sabtu??mne ny??" uhuk3! bkn pe...mkneny laku la jgk blog aq nie..smpai org rindu2 je nk bce..well..najib kan??spe x knal...sntiase yg TBAEK!!..

sperti tajuk diats,SORRY heee..sori ptame utk sume warge yg mmbce blog loyaltrustlovenajib nie...sbb besok,5MAC2012 insyaallah aq akan brangkat ke tanah suci.. sblum tu.. saya MUHAMMAD NAJIB ingin menyusun 10 jari aq yg cute miut nie, mmohon maaf andai kata ad yg buat kcik aty kerr,,heee..sorry eak??

kduany..nak minx maaf kat abg yg parking kete kat BSN kat bndr...hee...sorry der..nk d jdkan criter.. suatu ptg yg hening.. najib amri n syahir(spp) g jln2 kat bndr.. sbnrny niat nk antar meri g bus stand.. tp apekan daye.. traffic jam smpai tlpas bas..hak3..nasib kau la meri..hee..oleh kerana da ttinggl bas.. kne ar bli tiket bru..lau da kne bli tiket tu musty kne ad duit.. nk amik je duit.. aq pon drive la smpai BSN..lalu je jln smpit tu. tlanggar la kete kancil no.plate TAG7997..heee..mula2 nk lari tp x smpat sbb ad akak yg sruh aq brenti.. abes tketar kaki der...hak3.. mula2 dye rmps kunci kreta aq..mula2 aq ase nk mrah jgk tp sbb muka kak tu lawa n mmg slah aq pon kan?? aq pon tunggu la empuny kreta tu.. walaupun takot ktrg cover macho..hee ank jantan kan?? oleh krne lme sgt tunggu.. kak tu pon kte "dah la ad mslh nie.cmpur plop ngan mslh awk nie..hish.." meri pon tany dgn MACHO "mslah nape kak". kak tu pon blas "umo 22 da jd jande..sobs3"
dy pon tunjuk la phone dye from bks husband dye "baik mu balik sblum pukul 10.30 mlm nie, kalau x? jatuh talak 1!" aq pon tkjut laa..brani btol kak nie share prob dye..hee aq pon sbgai PRS cube tngkan kakak tu..then dy nmpk oke skit lpas tu..lpas lme2 smbng ngan akak cntik tu..aq pon tany kete spe ni kak?? dye pon jawb "kerete mak sdare akak.." aq pon lega la skit sbb dgr mak sdare.. almklum laa..sng skit nk slesai mslh ngan pmpuan.hak3.. pastu aq pon tany ar dgn brani..dye kat mne kak?? akak tu pon blas dlm bank.. aq pon cri arr..cri puny cri..jumpe la orgny..heee..alamak ai..ad suami dy plak..dah la muke gangster gyler..aq ingtkan Malik(KL GANGSTER) aq pon try ar cyter kat dye mslh tu..pastu nk pendek cyter  dy minx rm100.. aq pon kte byk ny..xkan ar gtu..kete kancil je..pastu dye wat muke bekeng dye..hak3..aq pon bayar arr..xpe2.. yg lbih2 tu..kte setel kat akhirat,,pdg mahsyar tu luas derr...heee...pastu aq still takot agy even da byr abes..hak3.nak tau nape?? kete  aq pon calar jugak..last2 aq g umah spp aq,syahir... aq amik polish kasut n lap skit kat kete.hak3..smpai skunk..xde org prsn ad kesan calar..hak3..najib kan??

salam, sy najib ,hany manusia biasa yg x pernah lepas dri ksilapn..hak3.. aq ske bce ayt nie..
"When you've made something which is totally wrong, then there's no other perfect words that you could say or scream about. But there's only an exception - SORRY. Oh God, it's so awful. " ayt ni copy n paste from Syafiqah Mustapha Kamal sorry x ckap awl2..hak3

Sunday, 26 February 2012

car driving test

ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH (ayt skema)
heee..da 2 minggu x update blog.. rindu plk tgn nk mnaip sbb tu la maen amik je tajuk tu..
aryni nk citer car driving test's day..

nama MUHAMMAD NAJIB BIN AHMAD NAZARI.. dua hari sblum test JPJ da start nerves...ntah tuan puny badan sndiri pon xtau nape yg nerves sgt nk test JPJ..shari sblum test JPJ aq dtimpa MUSIBAH.. mmg dugaan btol..mmg x smngat ar nk amik test keesokanny.. msuk je hari test pada 20FEB2012 hari isnin aq msuk ke glanggang BITARA dgn tenang dan sdikit duke(krne musibah tu) tibe2 PAK ABU(cg yg ajar aq kereta) ckap kat aq.. "najib, mu mari sini.. pak abu nak ckap kat ko bile ko bawak krete tu jgn brangan, sbb nty pak abu mlas da nk ajar kau..pndai2 kau la bwat lulus.." ni la kte2 smngt dri cg yg DISAYANGI.. hak3 syg  la sgt..pdhal tiap2 ary maki hamun n ajuk dye ckap(klako ekpon..)


aq smpai dlm pkul 8:00AM,,pagy la kan??xkn ptg pon ad pkataan AM plak..oke3..test ni ad 2 bhgian.. bhgian ptame (naik bukit,parking n jalan maty) aq lulus sumeny...full mark bro!!!... amcm?? ad jeles?? heee.. *kning2! bhgian kdua plak test ats jalan.. aq tunggu puny tunggu smpai pukul 12.. prut lapar tp xmo mkn sbb nerves gyler..tp aq ni sbgai laki yg inginkn  sntiase MACHO.. tahan laa lapar n bwat relax je..tp lam haty TUHAN saje yg tahu..oleh kerana aq mmg x suke mnunggu so, aq tido laa smpai dgr org panggil name MUHAMMAD NAJIB!! x3.. heee,,jeng3! aq pon msuk laa dlm kete no58 viva (TAU7251).. msuk je lam kerete  dgn muke yg bwat2 cute n sdikit snyuman "as'kum Tu...."..ayt x abes lagy dye sruh kluar "klua2 tuck-in baju dulu bru masuk!!!"blas JPJ tu. dgn muke x malu aq msukkn baju lam sluar dpn org rmai plak tu..tp gtu laa..nk lesen puny pasl bwat je..tnpe pduli org nk kte ape.. DAH LA X PAKAI TALI PINGGANG arytu mmg janggal aarr..tuck-in baju tp x pkai belt..hak3.. so aq pon kluar la pintu pagar BITARA dgn penuh disiplin n berhemah..hak3..slme 25minit aq mmndu sambil bzikir n doa biar lulus..smpai je di BITARA.. aq brenty je kereta tu..pas2 JPJ tu pon kasi markah aq..ad dlm dua kali aq tgk result..hak3.. sbb aq dpt 18/20.. wow!!!! trus aq salam tgn Tuan Hazlizan Bin Razak (pegawai pengangkutan jalan N17 JPJ NEGERI TERENGGANU).. dsbbkan tlalu ghairah kerana markah yg tinggi aq cium tgn tester tu 4kali..! kisah benar..mmg x tipu

                                                              najib , kereta dan pak abu


hak3..ni la kereta yg aq blaja dri awl2..dan nie plak Pak Abu, cg aq..huhuhu...sblum cite lbih lnjut... aq nk ckap DONT JUDGE A BOOK BY IT'S COVER..hak3..tgk cg aq tu..muke je gangster tp dlm aty ad taman dan sdkit iman.. dlm byk2 kreta yg ad kat bitara kerete yg aq blaja nie la yg pling matured..tgk jerawat ats kete pon da tau..hak3..ni je coretan yg dpt aq coretkan bwat mse skunk nie..hee...

Saturday, 11 February 2012

part of my time..

tgk tajuk pom da phamkan?? lau masih x pham, kne jumpe bomoh tuu..xde ar juz nk citer keje part tyme smntare tunggu result SPM,, ARGHHH!!!!!! asl sbut spm je ase nk ngamuk jea..bkn pe..TAKUT.. bkn PENAKUT  eaa..jgn slah pham..bimbg x dpt cpai impian parent jee..JAP3! topik kte aryn bkn psl SPM or PSM ok..nk gtau kdp spe2 saje yg msih mnunggu result S*M or yg msih mngaggur yg ad baekny korang cri keje..

bblik pd tajuk,ni antr keje part tyme yg ssuai utk anda

BISNEsSMAN


first skli,,jgJGN KOMEN NAPE KUALI KCIK..hak3..kte pkai modal kcik jee..nk tau cmne bley tdtik nk jual burger..sbb dgr untung besa lau jual burger..so, wujud la prbincngan yg x smpai 3minit dgn fahmi dlm bas from kuantan to trengganu..jual burger nie mmg x ltih mne.. sbb tunggu org mari n kte ikot je *aik??mcm kuli pom ad..heeeee...tp bgos arr untung org nk jd bisnessman, bole la bwat praktikal ngan jual burger dulu..sbb untung dlm 40%..kre ok la kan lau untung..lau rugy?? kne check balik markah modern math..hak3..tu je..

p/s:kpd yg ingin jual burger tp xde grai..bole hbungi no nie..
      0145123456..ok thank..satu agy sje je nk gtau yg aq jual
      burger ,,hak3..



                                                                                                           KERJA BEBAS..

OKE..kerja ni pling sng je..utk ktrangan lebih lnjut bole ajukan soalan kpd bdak kacak nie, jgn maraa aaa...sbb kerja ni dye sorang je yg bwat KOT...oke..kerjeny mudah je..cth,
ayah:anakku, tlong bsuh kreta??
anak:oke,rm10 utk sbuah kereta..
ayah:oke,bsuh btol..

gtu laa seadny..bkn mnyusahkan parent, tp mringnkan bbn dyrg prpd dyrg kasi kat org len, baek kasi kat ank sndri..

utk list upah yg brpttn yg ptt dknekan..
anta adik g tuisyen-rm3/trip
bsuh kete-rm10/car
msak-rm5/jnis mknn


heee...nie contoh je laa..ni pom bole dktekan part tyme rmaja zamn skrg,, bkn blog je.. i mean, FACEBOOK,MYSPACE, TWITTER, FRIENDSTER*ad lagy ke yg pkai fwenster? heee..yup..mmg ad yg ckap mne ley kumpul duit pkai blog..hee,,najib ckap bole je..kte bole gtau alamat promo kdai n brg yg kte jual kat BLOG..so, pmbce akan mmbce n maybe ad yg bmnat..lau dyrg nk bli boley gak bwat duit kan?? tp ssh arr nk untung..tp rmai je yg kaye ngan hasil jualan brg through on9 niee..so, ap lagy?? lu pikir la sndri..

p/s:sje je nk kte yg kte nie ad FB,BLOG,TWITTER..hak3 jgn mara arr..





scre umumny..mmg byk ar keje yg bole kte bwat..drpd bwat keje yg x brfaedah...gtu laa seadany...sya hanye mnusia biase yg x penh lpas drpd ksilapn..lau ad silap n salh jgn gtau oke..bye..

Saturday, 4 February 2012

ami *F.R.I.E.N.D*

HAK3 mcm tajuk citer la plak.. minggu nie tajuk utame kte  ialah AMI., tu bhse fRanCis.. lau bhse english friend laa..perlu ke translate la BM lak..rseny sume da sedia maklum an??okee. "KAWAN"
sume ad kan?? tp sume x sme sbb tu ad pptah  "KAWAN BIAR BRIBU MUSUH BIAR SATU". maybe ad yg kte tajuk tu mcm NERD or XDE MODAL tp nie blog spe yg korg nk komen sgt tu??heee..x slahkan??



*dont try this at home, but at school?? no comment

hany lakonn smate mte ok?hak3..xde pe pom..juz nk kte lau kwan baek mmg ssh nk bgaduh..tp lau skli bgaduh TUHAN SAJE YG TAU..ssh nak bbaek..tp lau kwan yg baik akn mmahami kawn baikny kan??

afiq , hafiz n najib

kwan bkn utk share prob je..tp dyrg niey mrangkumi sgaleny..tlong jd mentor pom bole.. hee mcm rncngan realiti la plak...hak3..oke..blaja bkumpulan adlh lbih baek dri blaja sndrian., sbb bole kongsi ilmu n dpt pahala lagi tuuuu...




                                   
najib,hafiz,muiz,fahmi,syahir n afiq

nk hurai pnjg2 mmg x abes tp pendek kte..pendek kte ni la yg dktekan KAWAN.. ad pape mslh *mslh mcm cinta,blaja, hidup* ase sng je nk share,,sbb masing2 ad kpakran masing2 dlm setel satu2 mslh..hak3..

dbwah ni ad tsedia link FB, jika anda brmslh yg bkaetan bole bincg,..hak3..

Agama --> amirul fahmi @ ustaz amirul
Pelajaran --> apih azmi
Muzik --> afiq razak
Idea -->muiz @pale
Fesyen-->syahir

Monday, 23 January 2012

I'm a Beginner :D

Assalamualaikum and hello everyone !

okay .this is my first entry .mustyla la nk intro  psal diri sendiri kan ?okay .nama , Muhammad Najib .Najib for short .haha .I come from Peninsular Malaysia and currently lives in Terengganu .Senyum Sokmo !.haha ....back to the main topic .okay .i'm a beginner .korang pon tau kan ?please be nice to me :) .hehe .salah silap .mohon tunjuk ajar .Douzo Yoroshiku ! .keep on track with my entries !thankyou...ok...tu jer . chiaoww !!