CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 26 March 2012

sedih!!


assalamualaikum.. jai pon tau sebut sedihh...hurm..tajuk minggu nie ialah..haha..xyah ckap pon da tau kan??mmg da ad kat title..xkan x bce plak..heee..

xde laa nk ssuaikan tajuk dgn ape yang tdkat nie laa...result spm bru nie..amcam result??haha..takot la tuuuu..heeeee..kpd yang bjaye tu..tahniah larr.. kpd yang kurang tu...hurm..nk ckap cmne eak..mungkin nie bkn maseny lagy..Allah tu maha adil.. "Result bagus bukan tanda kamu sudah berjaya menawan dunia, ia boleh jadi perangkap kepada kegagalan jika kamu terlalu sombong dan teruja..Result kurang bagus bukan tanda kamu telah terbenam ke bumi, jika racun pun boleh jadi penawar, tidak mustahil kamu boleh bangkit terbang tinggi." hee..ayt nie copy dri kwan..tp aq suke ayat ni bkn pe..even kte gagal skli pon..bkn tande kte gagal utk slmeny..agy pon..sbyk mne kte usaha sbyk tu la tuhan kasi. sbb tu ad org bwat pribahasa usaha tangga kejayaan..haha...byk ckap la plak...tp gtu arr..chill out!!..sbnrny aq ckap je lbih nie..aty masih trse..haha..abes tu nk bwat cmne agy..esok ad agy..trus je laa..lau bunuh diri..x ke tmph neraka free2..heee..ok beb!?!?!

nie ad sdikit tip2 yang boleh sy kongsi kpd sume readers yang tcinta..haha..sume tips nie tlah tbukti kberkasnn oleh muhammad najib sbb dye yang gune..dye tau laa...

1)KETAWA,GELAK N LAUGH
   heeee..slah satu cre yang tlah dguna pkai oleh sy sjak dulu lagy..mmg tbukti kebrksnn..nk tau creny? bole je nk gtau pon..sng jee..cri funny side lam tenet nie..kat you tube ke,, tgk maharaja lawak ke.. just for laugh pon bile kowt.. xpon ikut cre nanajibah najib...layan video madluthfi90 kat you tube.. bgos gak video dy..sbb klakar n ad moral la jgk..hee..cre nie bole la skit-skit mmbntu ilangkan stress tu.. "sikit-sikit lama-lama jd bukit" so, jom gelak!!!! HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA. nk pesan skit, lau nk gelak tu musty ikhlas ea..x bole bwat..or nk amik aty org yang bwat lawak..lau x suke org tu bwat lawak truskan muka masan anda n cri mnde len yang lbih klaka.. nak tau nape najib slalu je snyum nmpk cam xde maslh sbb dy pgg ayt ni "bwat nape kcewa sdgkan kte bole ktwe."

2)BLAJAR BERSYUKUR
   haha..nie ar satu agy lau nk ilang ase sedih dgn cepat dn pantas..mcm mne nak ckap ea..eden pndai bwat je..nk ajar eden x reti.hee..gnie laa..hurmmm..mcm ad musibah yang blaku...try bsykur atas ape yang blaku, mcm ad kwan accident, so kte redha la tmbh sdikit syukur sbb tuhan syg dye. bkan syukur sbb dye kne musibah hahaa..gtu laaa seadeny... mcm jgk yang dtinggl oleh RAKAN atau lbih dknali sbagai KAWAN,,tu pon kte bole syukur jgk..kita hanya mampu merancang dan tuhan yang mnntukan.. utk pngetahuan rmai, stiap yang blaku ad hikmahny..jgn nak maen kate jee...sbb sume takdir telah tertulis di LUH MAHFUS..
 
3)LUAHLAH KEPADA-NYA
   HAAAAAAAAAA... yang nie mmg femes arr lam byk2 point kan?? aq pon sme amalkan cre nie.. heee.. yelarr nak ckap pon serba x kene..nie la mnusia bila senang jee mula laa lupe tuhan sgale, tp bile kne skit je ujian?? haaaaa,pndai plak duk hadap ke kiblat mintak ampun bagai..heeee, kte hany manusia yang x pernah lepas dri ksilapan, tp ayat nie sdikit x ssuai arr..sbb mnusia nie dciptakan sebaik-baik makhluk. xde arr.juz nak ckap yang mnusia nie pada kbnyakan laaa,,bile ssh je cri tuhan..hurm..pekate lau kte solat sunat,, lau ssh sgt nak solat sunat lpas stiap solat fardhu, solat sunat hajat lpas solat isya' pon oke gak.. skrg-krgny kte ad la ingt pada tuhan jgak kan?? heee..lau ssh sgt nk bwat yag sunat pon..berzikir pon oke gak utk release tension nie..so, sme2 la kte mmpringati ea..

nah kau, ssh nak cri nie, utk sume readers yang tcinta jgk..

Terdapat satu penawar yang mujarab untuk mententeramkan hati. Firman Allah di dalam surah Ar-R’ad ayat 28, “(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah. Ketahuilah dengan zikrullah itu, tenang tenteramlah hati manusia.”

4)CECITER! CECITER! CECITER!
   hurm, nie la fungsi org dsblah,kawan baik, PEMBIMBING RAKAN SEBAYA dan yang same maksud denganny,heeee,,mksudny mungkin bole jgk crite pada org yang mmhami, baik dan yang pling pnting, bole gembirakan kite dan bole bwat kite lupe pada maslh tu,, kerana persaan sedih sukar utk dketepikan sekiranya tidak ada tempat utk m'gadu

5)CRI BENDA YANG LEBIH BAIK
   lau mcm da btul srabut dgn ape yang blaku or ad mslh yang x slsai2, ad baekny kte kluar smntare waktu utk cri ktnangan, bkn lari dri mslh, tp mungkin rehat sketika utk cri ilham?? kalau lari dri mslah ni ssh skit, sbb stiap msalh nie tidak akan slesai dgn sndriny.. lau yang kaye skit tu..pegy ar bcuty ke, bwat umrah ke, da bwat la pape yang korang suke aslkan x bersangkut paut dgn mslh kite.. xpon, bwat la hobi kte..maen rugby ke??oke jgk maen rugby, tackle sume org.ley ilang mslah trus..haha...then bile rase tng skit..bole la nk pikir balik..heee...lau mcm aq, lau aq ad msalh mmg aq tidur dulu.. then bgun tido bru pikir balik..

ksimpulanny, kalau kte prasan sbnrny kte nie sntiase dbri ujian or sntiase diuji oleh tuhan, cume kte je antara perasan atau tidak, oleh itu jgn slahkan takdir atau org yang tlibat tp fikir ape yang tlah kte lakukan smpai dberi ujian tersebut,yelaaa aq sedar aq nie pon x la berilmu mne dlm bab agame, tp lau fikir balik atas ape yang tlah aq bwat, semuany bblik pada agame jgk..hee...so, lau ad pape cdngan sile la komen, x slah kalau kit brkongsi yang tbaek, mmg banyak sbnrny cre nk buang rse sedih nie.. tp blog muhammad najib, so tip nie pon tip yang dye puny jgk.haha..ni la cre aq bak kate stacy "kita hany mahu injoy kan?"haha...

Sunday, 4 March 2012

sorry

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh everyone...




Allahamdulillah sperti dijanji kan stiap ary sabtu nk post blog.. n aryni da msuk ary ahad..dri pukul 3PM ary sabtu masih mmikirkan pe yg nk dprkatekan..dan skrg bru  dpt idea..hak3..idea ni pon sbb tdesak sgt nk post..hak3..sbnrny td ad org pakse aq sruh post..
bgni dialogny.. "salam najib, mu kte nak post blog stiap ary sabtu??mne ny??" uhuk3! bkn pe...mkneny laku la jgk blog aq nie..smpai org rindu2 je nk bce..well..najib kan??spe x knal...sntiase yg TBAEK!!..

sperti tajuk diats,SORRY heee..sori ptame utk sume warge yg mmbce blog loyaltrustlovenajib nie...sbb besok,5MAC2012 insyaallah aq akan brangkat ke tanah suci.. sblum tu.. saya MUHAMMAD NAJIB ingin menyusun 10 jari aq yg cute miut nie, mmohon maaf andai kata ad yg buat kcik aty kerr,,heee..sorry eak??

kduany..nak minx maaf kat abg yg parking kete kat BSN kat bndr...hee...sorry der..nk d jdkan criter.. suatu ptg yg hening.. najib amri n syahir(spp) g jln2 kat bndr.. sbnrny niat nk antar meri g bus stand.. tp apekan daye.. traffic jam smpai tlpas bas..hak3..nasib kau la meri..hee..oleh kerana da ttinggl bas.. kne ar bli tiket bru..lau da kne bli tiket tu musty kne ad duit.. nk amik je duit.. aq pon drive la smpai BSN..lalu je jln smpit tu. tlanggar la kete kancil no.plate TAG7997..heee..mula2 nk lari tp x smpat sbb ad akak yg sruh aq brenti.. abes tketar kaki der...hak3.. mula2 dye rmps kunci kreta aq..mula2 aq ase nk mrah jgk tp sbb muka kak tu lawa n mmg slah aq pon kan?? aq pon tunggu la empuny kreta tu.. walaupun takot ktrg cover macho..hee ank jantan kan?? oleh krne lme sgt tunggu.. kak tu pon kte "dah la ad mslh nie.cmpur plop ngan mslh awk nie..hish.." meri pon tany dgn MACHO "mslah nape kak". kak tu pon blas "umo 22 da jd jande..sobs3"
dy pon tunjuk la phone dye from bks husband dye "baik mu balik sblum pukul 10.30 mlm nie, kalau x? jatuh talak 1!" aq pon tkjut laa..brani btol kak nie share prob dye..hee aq pon sbgai PRS cube tngkan kakak tu..then dy nmpk oke skit lpas tu..lpas lme2 smbng ngan akak cntik tu..aq pon tany kete spe ni kak?? dye pon jawb "kerete mak sdare akak.." aq pon lega la skit sbb dgr mak sdare.. almklum laa..sng skit nk slesai mslh ngan pmpuan.hak3.. pastu aq pon tany ar dgn brani..dye kat mne kak?? akak tu pon blas dlm bank.. aq pon cri arr..cri puny cri..jumpe la orgny..heee..alamak ai..ad suami dy plak..dah la muke gangster gyler..aq ingtkan Malik(KL GANGSTER) aq pon try ar cyter kat dye mslh tu..pastu nk pendek cyter  dy minx rm100.. aq pon kte byk ny..xkan ar gtu..kete kancil je..pastu dye wat muke bekeng dye..hak3..aq pon bayar arr..xpe2.. yg lbih2 tu..kte setel kat akhirat,,pdg mahsyar tu luas derr...heee...pastu aq still takot agy even da byr abes..hak3.nak tau nape?? kete  aq pon calar jugak..last2 aq g umah spp aq,syahir... aq amik polish kasut n lap skit kat kete.hak3..smpai skunk..xde org prsn ad kesan calar..hak3..najib kan??

salam, sy najib ,hany manusia biasa yg x pernah lepas dri ksilapn..hak3.. aq ske bce ayt nie..
"When you've made something which is totally wrong, then there's no other perfect words that you could say or scream about. But there's only an exception - SORRY. Oh God, it's so awful. " ayt ni copy n paste from Syafiqah Mustapha Kamal sorry x ckap awl2..hak3